Autogarage Enschede

Zelf je auto verkopen? Let op een paar belangrijke dingen

Geplaatst op

Wil je zelf je auto verkopen? Weet je niet goed waar je moet beginnen en hoe je je auto het snelst en voor de beste prijs kan verkopen? Logisch! Een auto verkopen doe je nu eenmaal niet iedere dag. Het kopen van een tweedehands auto wordt steeds populairder. Er zijn genoeg mensen die een tweedehands auto willen kopen, dus grote kans dat jij jouw auto zo verkocht hebt. Een auto verkoopt zich helaas niet vanzelf. Er zijn een aantal belangrijke punten waar je aandacht aan moet geven bij het verkopen van een auto. Hierbij een aantal tips en belangrijke dingen waar je op moet letten bij het verkopen van je auto:

Zorg voor de APK check en andere onderhoudsbeurten

Kopers zijn op zoek naar een betrouwbare auto die voor een lange tijd meegaat. Ze willen natuurlijk veilig de weg op. Zorg er daarom voor dat je de APK check hebt laten uitvoeren en andere grote onderhoudsbeurten. Ga naar een ervaren garage voor controle. Zo kun je laten controleren welke mankementen er zijn en welk onderhoud er uitgevoerd kan worden om de verkoop te versnellen. Ook al brengt een onderhoudsbeurt extra kosten voor jou met zich mee, dit zul je later dubbel en dwars weer terug verdienen met de verkoop. De APK check zorgt niet alleen voor vertrouwen in de auto, maar als jij dit recentelijk nog hebt laten uitvoeren, hoeft de koper dit in de nabije toekomst niet meer te doen wat mensen vaak een fijne gedachte vinden. Wil je de verkoop bevorderen, vermeld dan de vervaldatum van de APK check in de verkoopadvertentie.

Zorg voor goede duidelijke foto’s

Wil je dat de verkoopadvertentie veel aandacht krijgt bij potentiële kopers? Zorg dat dat je goede en duidelijke foto’s van de auto plaatst. Nou zijn de smartphones van tegenwoordig uitgerust met een zeer goede camera, denk er toch over na om met een professionele camera een aantal goede foto’s te maken. Of huur een professionele fotograaf daarvoor in. Dit zorgt voor wat extra kosten voor jou, maar ook dit verdien je dubbel en dwars terug. Zorg er ook voor dat de foto een goede achtergrond heeft, zoals de natuur of een lege straat. Rommelige vage foto’s geven een slechte eerste indruk en die advertenties worden snel over het hoofd gezien. Neem daarnaast genoeg uitgebreide foto’s, zowel de voor- als achterkant, alle deuren, verlichting en het interieur. Maak ook een goede gedetailleerde foto van het dashboard en de motor.

Zorg voor een schone auto

Om voor een goede eerste indruk te zorgen, is het ook belangrijk dat de auto er op z’n best uitziet. Niet alleen het onderhoud aan de binnenkant van de auto moet top zijn, maar ook de buitenkant. Zorg dan ook voor een schone gepoetste auto. Ga naar de wasstraat en zorg dat de auto glimmend op de verkoopadvertentie staat. Vergeet ook zeker de binnenkant niet. Gebruik een stofzuiger en laat het dashboard blinken. Daarnaast is ook zeker niet onbelangrijk dat de auto lekker en fris ruikt. Vergeet ook onder de motorkap niet schoon te maken. De auto mag dan wel gebruikt zijn, dit betekent niet dat de auto er ook zo moet uitzien. Hoe nieuwer die oogt, hoe sneller de auto verkocht zal worden. 

Gerelateerde berichten

Een auto kopen in Enschede? Waar moet je opletten?

Wanneer je op zoek bent naar een auto in Enschede is het helemaal niet gek dat je eerst even gaat googelen op “auto kopen Enschede”. Je wilt...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt verwachten van een autogarage. Daarnaast geven we je graag geregeld autotips. Check onze publicaties en hou jezelf op de hoogte. We posten met grote regelmaat nieuwe content.

Contactgegevens

Via info @ autogarage-enschede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden