Autogarage Enschede

Waar moet ik op letten bij het vervangen van mijn autoruit?

Geplaatst op

Wanneer uw autoruit niet meer gerepareerd kan worden, moet de autoruit vervangen worden. Op dat moment zijn er veel factoren die een grote rol spelen. Welke autoruit moet vervangen worden? Welk soort autoglas heeft u nodig en hoe moet die Opelautoruit vervangen worden? Kunt u bijvoorbeeld zelf een BMW-voorruit vervangen? Of kunt u dat beter overlaten aan een autoglas expert zoals Autoglas Concurrent, die after market autoruiten verkoopt tegen prijzen waar uw dealer het schaamrood van op de kaken krijgt?

Wanneer moet de autoruit vervangen worden?

Wanneer u autoruitschade heeft in de voorruit, betekent dit niet direct dat de voorruit vervangen moet worden. Een BMW-voorruit vervangen is bijvoorbeeld alleen noodzakelijk wanneer er een ster met een diameter van meer dan 20 millimeter of een vertakte scheur in het zichtveld van de bestuurder zit. Daarop wordt de voorruit namelijk afgekeurd. Dit heeft te maken met het zicht op de weg en het feit dat licht op onvoorspelbare wijze weerkaatst wordt door ruitschade.

Zijruiten en achterruiten zijn gebruikelijk van gehard glas gemaakt, niet van gelaagd glas zoals de voorruiten. Dit betekent dat u geen ster in deze zijruiten of achterruiten kunt krijgen, omdat het autoglas direct compleet verbrijzelt wanneer het glas beschadigd raakt. De autoruit vervangen is dan de enige optie, omdat er geen autoruit over is die gerepareerd kan worden.

Kan ik zelf mijn autoruit vervangen?

Wanneer uw BMW-voorruit vervangen moet worden, dan kunt u dit in de meeste gevallen niet zelf. Het vervangen van voorruiten is namelijk werk voor de experts. Wordt de voorruit niet goed gemonteerd, dan kan deze losschieten bij abrupt remmen. Ook kan een verkeerd gemonteerde voorruit gaan lekken.

Moet de achter- of zijruit vervangen worden? Dat kunt u in de meeste gevallen wel gewoon zelf. U heeft hiervoor voldoende ruimte nodig om droog te werken, basisgereedschap (om het deurinterieur te verwijderen bijvoorbeeld en een tang om het glas uit het portier te halen) en voldoende tijd om rustig aan de slag te gaan.

Op het internet staan veel handleidingen die u kunt gebruiken bij een Opelautoruit vervangen – of een ruit van een van de vele andere autofabrikanten. Kunt u geen handleiding vinden? Door het deurinterieur van de tegenovergestelde deur ook te verwijderen, kunt u precies zien hoe de autoruit gemonteerd moet worden in het raammechanisme.

Een nieuwe autoruit kopen tegen scherpe prijzen

In nagenoeg alle gevallen zijn de kosten voor de montage niet het leeuwendeel van de totaalprijs. Het zijn de kosten voor die nieuwe ruit die het een prijzig verhaal maken. Zeker wanneer u met uw BMW naar de BMW-dealer gaat om daar de voorruit te laten vervangen.

Merkdealers maken namelijk gebruik van autoruiten waarin een merklogo verwerkt is. Dat merklogo voegt niets toe aan de kwaliteit voor de autoruiten, maar zorgt er wel voor dat deze alleen door de dealer verkocht mag worden. Kiest u voor after market autoruiten, dan is de prijs-kwaliteitverhouding vele malen beter. De kwaliteit is namelijk identiek, maar de prijs is vele malen lager omdat hier geen merklogo gebruikt is. Zo wordt het vervangen van autoruiten gewoon weer betaalbaar.

Gerelateerde berichten

Een auto kopen in Enschede? Waar moet je opletten?

Wanneer je op zoek bent naar een auto in Enschede is het helemaal niet gek dat je eerst even gaat googelen op “auto kopen Enschede”. Je wilt...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt verwachten van een autogarage. Daarnaast geven we je graag geregeld autotips. Check onze publicaties en hou jezelf op de hoogte. We posten met grote regelmaat nieuwe content.

Contactgegevens

Via info @ autogarage-enschede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden