Autogarage Enschede

Veel gestelde vragen bij letselschade verkeersongeval

Geplaatst op

Een verkeersongeval kan blijvende gevolgen hebben voor een persoon, zowel mentaal als fysiek. Uiteraard wil je direct geholpen worden bij letselschade, maar later komt de afhandeling van letselschade. In dit blog behandelen we de meest gestelde vragen bij letselschade verkeersongeval.

Hoe snel moet ik een claim indienen na een verkeersongeval?

Hoewel je meestal drie jaar na de datum van een ongeval de tijd hebt om een schadeclaim in te dienen, is het een goed idee om zo snel mogelijk contact op te nemen met een letselschadebureau. Door vroegtijdig contact op te nemen met een letselschadebureau kan het onderzoek naar het ongeval van start gaan, terwijl de herinneringen aan het incident nog vers in het geheugen liggen van alle betrokkenen. Er zijn enkele uitzonderingen op de termijn van drie jaar voor het indienen van een claim. Vraag hiernaar bij jouw lokale letschadeschadebureau.

Moet ik een medisch onderzoek laten uitvoeren?

Ja, je moet een medisch onderzoek laten uitvoeren als onderdeel van het claimproces. Dit vormt namelijk als een soort van bewijs van de letselschade. Dit helpt het letselschadebureau de omvang en de impact van de verwondingen te bepalen, wat een essentieel onderdeel is van het uitwerken van de schadevergoeding die verschuldigd is.

Wat als ik mijn veiligheidsgordel niet om had tijdens ongeluk?

Je bent wettelijk verplicht om een veiligheidsgordel te dragen, maar het is niet noodzakelijkerwijs verboden om een schadevergoeding te eisen als je er geen droeg toen je gewond raakte. Het is echter zeer waarschijnlijk dat het bedrag van de vergoeding die je ontvangt wordt verminderd als je geen veiligheidsgordel droeg tijdens het verkeersongeval.

Hoeveel let schade schadevergoeding kan ik verwachten bij een verkeersongeval?

De hoogte van de vergoeding die je ontvangt, is afhankelijk van de aard en de ernst van de verwondingen en de eventuele kosten of verliezen die je als gevolg daarvan hebt ondervonden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de noodzaak voor mobiliteitshulpmiddelen, medische kosten, psychisch lijden en benodigde zorg in de toekomst. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt verwachten van een autogarage. Daarnaast geven we je graag geregeld autotips. Check onze publicaties en hou jezelf op de hoogte. We posten met grote regelmaat nieuwe content.

Contactgegevens

Via info @ autogarage-enschede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden