Tips voor het leasen van jouw auto

Auto, Voertuig, Sportwagen, Racewagen, Muscle Car

Het kopen van een auto is niet alleen een dure ingreep, het kan ook gepaard gaan met bijkomende kosten voor onderhoud en eventuele mankementen. Het leasen van een auto kan niet alleen goedkoper uitvallen, het kan ook zorgen wegnemen. Met de volgende tips kan jij jouw bedrijfswagen leasen zonder je ergens zorgen over te maken.

1. De grootte van jouw auto heeft invloed op de prijs

In de regel is het zo dat hoe kleiner de auto is, hoe goedkoper het is om hem te leasen. Kies dus niet voor een te grote auto zodra jij niet teveel geld kwijt wilt zijn. Kies echter niet voor een te kleine auto, want dan is het ook zonde van het geld.

2. De kleine lettertjes zijn van groot belang

Zolang alles vlekkeloos verloopt zal je vaak geen problemen ervaren bij jouw lease auto. Echter zodra er wel iets mis blijkt te zijn, is het belangrijk dat je de kleine lettertjes in het contract goed hebt gelezen. Op deze manier zorg je ervoor dat je niet voor een onverwachte situatie komt te staan. Het kan namelijk erg duur uitpakken zodra je niet goed voorbereid bent op zo’n situatie. Dit is daarbuiten een tip die in het dagelijks leven altijd moet worden meegenomen: niet zomaar ergens je handtekening onder zetten.

3. Private Lease als keurmerk

Binnen de leasebranche is een kwaliteitsnorm opgezet om vertrouwen van de consument te creëren. Dit keurmerk ‘Private Lease’ toont aan dat er eerlijke voorwaarden verbonden zijn aan het leasecontract, er geen onverwachte hoge kosten zullen zijn en je geholpen wordt zodra je klachten hebt. Daarnaast laat dit keurmerk ook blijken dat er een bedenktijd is van veertien dagen. Zodra je een auto leaset is het dus belangrijk om dit even te checken.

4. Occasion leasen is niet altijd goedkoper

Een occasion leasen wordt steeds gebruikelijker, omdat dit vaak als goedkoper wordt gezien. Dit is alleen niet altijd het geval. Een gebruikte auto heeft namelijk ook een lagere resttijd en zal meer brandstof verbruiken dan een nieuwe auto. Als laatste moet er gedacht worden aan eventuele reparatie en onderhoudskosten van een tweedehandsauto. Houd dit dus in gedachten zodra je een occasion leaset.