Autogarage Enschede

Snel en makkelijk verhuizen: expert tips

Geplaatst op

Onnodige stress is de ergste stress. Zeker tijdens een verhuizing zijn er vaak spanningen die voorkomen hadden kunnen worden. In deze blog geven we je een aantal tips van experts die jou gaan helpen om zo veel mogelijk stressvrij te verhuizen. Een verhuiswagen huren is een goed idee om mee te beginnen, want dit scheelt een boel ritjes heen en weer en de nodige verkeersstress. Check de tips en doe er je voordeel mee.

Maak een tijdsplanning

Het is voor iedereen die jou helpt verhuizen erg handig wanneer je een duidelijke tijdplanning hebt. Zo weet iedereen wat er gedaan moet worden en wanneer. Zo weten ze waar ze aan toe zijn en zullen er minder fouten en problemen ontstaan. Zo kunnen ze ook rekening houden met andere verplichtingen.

Houd een inboedellijst bij

Tijdens een verhuizing kan het maar zo het geval zijn, dat je spullen kwijtraakt. Misschien omdat iemand een doos neer zet op een plek waar jij geen weet van hebt. Zie het dan nog maar eens te vinden wanneer je spullen over gebracht zijn naar het nieuwe huis. Door een duidelijke inboedellijst bij te houden en de kamers en ruimten aan te geven waar je spullen moeten staan, zul je geen huisraad kwijtraken.

Kijk wat er weg kan

Voordat je alles in dozen stopt, is het misschien geen gek idee om eens kritisch door je huisraad heen te gaan. Wil je werkelijk alle spullen die je in de loop der jaren verzameld hebt meenemen? Of kan er misschien wat naar de kringloop of vuilstort. Door dingen weg te doen, win je tijd tijdens de verhuizing. Dat scheelt ook geld en moeite. Bovendien is het misschien prettig om een schone start te maken en oude objecten weg te doen; dingen waaraan herinneringen kleven waar je misschien niet meer op zit te wachten. Opgeruimd staat netjes en dit kan voelen als een bevrijding.

Koop benodigdheden

Om de verhuizing succesvol te laten verlopen is het slim om voldoende benodigdheden in huis te halen die nodig zijn tijdens de verhuizing, zoals verhuisdozen, opvulmateriaal en andere zaken die je inboedel beschermen tegen stoten en vallen.

Denk vooruit

Vooruit denken helpt eventuele problemen te tackelen. Past de vrachtwagen bijvoorbeeld wel in de straat waar je nieuwe huis gelegen is? Moet je de gemeente niet vragen om een vergunning, moet de straat niet tijdelijk afgesloten worden? Het zijn vragen waar je van te voren een duidelijke antwoord op moet verzinnen.

Meer ontdekken?

Op onze site lees je alles over taxi’s en auto’s huren en houden we je op de hoogte van autonieuws. Inspiratie en tips volop!

 

Gerelateerde berichten

Het gemak van een auto abonnement

Het bezitten van een auto is altijd al een droom geweest voor velen. De vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, zonder afhankelijk te zijn van het...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt verwachten van een autogarage. Daarnaast geven we je graag geregeld autotips. Check onze publicaties en hou jezelf op de hoogte. We posten met grote regelmaat nieuwe content.

Contactgegevens

Via info @ autogarage-enschede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden