Autogarage Enschede

Schade aan je huurauto

Geplaatst op

Het hebben van een huurauto komt met de nodige verantwoordelijkheid. Niet alleen moet je hem van binnen schoon houden, je moet er ook voor zorgen dat je geen schade rijdt. Echter, zodra de schade is gemaakt, kan je hier helaas weinig aan veranderen. Dit kan dan ook erg vervelend zijn zodra je wilt genieten van je huurauto op vakantie. Dus, wil je een weekendje weg met de auto? Dan is het belangrijk dat je weet wat de stappen zijn om schade aan je huurauto zo goed mogelijk op te lossen en zo veel mogelijk te genieten van je vakantie.

Wie is de schuldige

Ten eerste is het belangrijk om te kijken wie de schuldige is. Zodra jij tijdens het fileparkeren tegen een andere auto aan bent gereden, is het vanzelfsprekend dat het jouw fout is. Echter zodra je op een kruispunt tegen een andere auto aan rijdt, kan het best ingewikkeld zijn om te kijken wie aansprakelijk is. Zorg dus dat je de verkeersregels goed kent, zodat het snel duidelijk is wie er voorrang had en wie er aansprakelijk kan worden gesteld voor de schade.

Neem contact op

Zodra er is uitgekomen dat jij de schuldige bent, zal je verdere stappen moeten gaan ondernemen. Het belangrijkste is om het verhuurbedrijf te informeren. Het bedrijf zal je dan verder helpen en advies geven over wat het beste is om te doen. Het is belangrijk dat je niet zelf stappen onderneemt, want je mag geen werkzaamheden aan de auto laten uitvoeren zonder overleg met het verhuurbedrijf. Een klein krasje zelf laten wegwerken in de hoop dat je kosten bespaart, mag dus niet. Je moet namelijk de huurauto in dezelfde staat terugbrengen zoals je die hebt gekregen. Het verhuurbedrijf zal dan bepalen wat ze met de schade doen, dit is namelijk afhankelijk van de eventuele voorwaarden en de verzekering die je hebt afgesloten.

Voorzorgsmaatregelen

Schade is onwijs vervelend, maar kan vaak ook voorkomen worden. Veilig rijden staat hierbij boven aan en zorgt ervoor dat je minder snel schade rijdt. Echter is dit natuurlijk een ander verhaal zodra iemand anders tegen jouw huurauto aanrijdt. Ten tweede kunnen parkeersensoren de oplossing zijn zodra jij moeite hebt met parkeren. Op deze manier word je op tijd gestopt en zal je schade voorkomen. Als laatste is het belangrijk dat je een verzekering afsluit. Een busje huren kan heel leuk zijn, maar zodra je slecht verzekerd bent kan een ongeval tot veel onnodige kosten leiden.

Gerelateerde berichten

Het gemak van een auto abonnement

Het bezitten van een auto is altijd al een droom geweest voor velen. De vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, zonder afhankelijk te zijn van het...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt verwachten van een autogarage. Daarnaast geven we je graag geregeld autotips. Check onze publicaties en hou jezelf op de hoogte. We posten met grote regelmaat nieuwe content.

Contactgegevens

Via info @ autogarage-enschede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden