Autogarage Enschede

Onderhoud van je occasion

Geplaatst op

De aanschaf van een occasion ligt een stuk lager dan wanneer je een nieuwe auto koopt, maar helaas komen hier ook extra kosten voor onderhoud bij kijken. Een occasion heeft al een eerste leven gehad en zal daarom vaker wat extra aandacht nodig hebben. Hoeveel dit is hangt natuurlijk af van het merk occasion en de staat waarin deze verkeerd bij aanschaf van de auto. Zo hebben Renault occasions, en dan vooral de Renault Twingo hogere onderhoudskosten dan bijvoorbeeld een Volkswagen. Wanneer je geregeld naar de garage gaat voor een onderhoudsbeurt kun je de kosten lager houden. Dit zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je je occasion in goede staat wil behouden.

Auto Reparatie, Olieverversing, Olie, Auto, Shop

Onderhoudsgeschiedenis controleren

Bij de aankoop van een occasion is het verstandig om vooraf te controleren wat de auto aan onderhoud heeft gehad in het verleden. Hiermee beperk je risico’s en voorkom je onverwacht hoge kosten in de toekomst. Je kunt de onderhoudsgeschiedenis van de auto controleren door te kijken in het onderhoudsboekje. Deze wordt bij de occasion geleverd. Wanneer dit boekje niet aanwezig is kun je al je twijfels gaan trekken, omdat de verkopende partij misschien wel iets te verhullen heeft. Je kunt op internet ook op een aantal sites het kenteken van de auto invullen om meer gegevens te krijgen over historische onderhoud aan de auto.

Zelf aan de slag

Natuurlijk zal je met je auto geregeld naar de garage moeten voor onderhoud. Toch zijn er ook een aantal zaken die je zelf in de gaten kan houden om groot onderhoud te voorkomen. Regelmatig je bandenspanning controleren kost weinig tijd maar is wel erg belangrijk. Je rijdt er een stuk zuiniger mee en het is daarnaast ook veiliger om te rijden met de juiste bandenspanning. Ook je ruitenwisservloeistof vullen of het verwisselen van kapotte lampen kun je vaak zelf.

Controle door de garage

Voor groter onderhoud en een APK keuring kun je ook met je occasion terecht bij een garage. Hoe vaak je daarheen moet voor een onderhoudsbeurt hangt af van je auto. Ford occasions hebben bijvoorbeeld vaker hoge onderhoudskosten dan wanneer je een Volvo occasion aanschaft. Controleer vooraf welk merk je koopt en de gemiddelde onderhoudskosten die deze met zich meebrengen. Zo kun je vooraf al een goede vergelijking maken.

Gerelateerde berichten

Het gemak van een auto abonnement

Het bezitten van een auto is altijd al een droom geweest voor velen. De vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, zonder afhankelijk te zijn van het...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt verwachten van een autogarage. Daarnaast geven we je graag geregeld autotips. Check onze publicaties en hou jezelf op de hoogte. We posten met grote regelmaat nieuwe content.

Contactgegevens

Via info @ autogarage-enschede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden