Autogarage Enschede

Leuke dingen doen in Eindhoven met een elektrische auto

Geplaatst op

Eindhoven is veel meer dan een stad van technologie, want je kunt er namelijk heel veel leuke dingen rond omheen doen. In deze blog willen we je graag een aantal leuke tips geven waarmee jij uit de voeten kunt. Een elektrische auto huren in Eindhoven is gemakkelijk en zorgt ervoor dat jij je tripjes op een ecologische manier kunt doen. Check onze tips en geniet met familie en vrienden van een bijzondere tijd.

Van Abbemuseum

In dit museum zul je veel moderne kunst vinden, echt een aanrader voor de liefhebber. De schilders Chagall en Picasso zijn er te vinden. Ook videokunst en installaties zijn er onderdeel van de collectie. Internationale kunstenaars uit Europa en Amerika zijn er te zien.

DAF

De bekende fabrikant van vrachtwagen, DAF, heeft in Eindhoven een eigen museum. Deze fabrikant zag in 1928 het levenslicht en heeft sindsdien talloze modellen op de markt gebracht. Verplichte kost voor elke liefhebber van vrachtwagens.

PSV

De topclub uit Eindhoven is natuurlijk PSV. En iedereen weet dat we het dan over voetbal hebben. Er is zelfs een museum dat aan deze voetbalclub gewijd is. Ben je een fan, dan moet je hier echt een kijkje gaan nemen.

St. Catharinakerk

Voor de liefhebber van neogotiek is Eindhoven de ideale stad om te bezoeken. Met name de St. Catharinakerk. Ze is gebouwd in 1867; dit was een tijd waarin de Rooms-Katholieke kerk weer meer invloed kreeg in Nederland. Er kwam na de nieuwe grondwet van 1848 een emancipatie van deze tak van christendom opgang, dit na jaren van onderdrukking door protestantse krachten in de politiek. Bij deze emancipatie hoorde een nieuwe zichtbaarheid, een nieuwe architectuur: de neogotische  bouwstijl. De katholieke eredienst moest honderden jaren in schuilkerken gehouden worden, dus in het geheim. Maar met deze nieuwe bouwstijl komt het geloof weer tevoorschijn en grijpt men weer terug naar de gouden tijd van de gotiek en de Rooms-Katholieke kerk, waarin zij grote macht bezat in Europa.

Phillips Museum

Nee dit is geen museum voor Filips II, koning van Spanje (1556 – 1568), maar voor het oer-Nederlandse bedrijf Phillips, dat aan de basis stond van diverse uitvindingen: het cassettebandje, het scheerapparaat, het testbeeld voor TV, de Senseo koffiemachine en diverse videosystemen:

  • VLP-videoplaat
  • Video 2000 (veel beter dan VHS, dat de standaard werd)
  • CD-I (geklopt door Playstation van Sony)
  • DCC Digital Compact Cassette

Vooral de tweede en derde uitvinding waren qua kwaliteit superieur in vergelijking met producten van de concurrentie. Alleen het probleem was dat deze ook veel duurder waren en mede daardoor minder succesvol.

Conclusie

Eindhoven is echt een museumstad en daarmee de moeite van een bezoekje waard. Toch kun je er ook nog andere dingen in de buurt doen:

  • Glow, een lichtjes tour (eens per jaar)
  • Van Gogh museum in Nuenen
  • Dierenrijk Zoo (dierentuin)
  • Prehistorisch dorp

Meer ontdekken?

Op onze site leer je meer over onze partners en blijf je op de hoogte van het laatste nieuws.

Gerelateerde berichten

Het gemak van een auto abonnement

Het bezitten van een auto is altijd al een droom geweest voor velen. De vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, zonder afhankelijk te zijn van het...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt verwachten van een autogarage. Daarnaast geven we je graag geregeld autotips. Check onze publicaties en hou jezelf op de hoogte. We posten met grote regelmaat nieuwe content.

Contactgegevens

Via info @ autogarage-enschede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden