Autogarage Enschede

Koophulp bij het kiezen van een garagedeur

Geplaatst op

Ben je op zoek naar nieuwe garagedeur en kun je wel wat koophulp gebruiken? Lees dan vooral verder. In dit artikel delen we een aantal handige tips met je waarmee het kiezen van een garagedeur een stuk eenvoudiger wordt.

Hout of aluminium

Om de keuze makkelijker te maken is het belangrijk om te starten met het nemen van een besluit of je voor een houten of aluminium garagedeur wilt gaan. Aluminium is in principe onderhoudsvrij en hoef je zo nu en dan alleen even schoon te maken met een sopje.

Een garagedeur van hout vraagt om wat meer onderhoud en moet je eens in de paar jaar opnieuw verven zodat het hout tegen de weersomstandigheden beschermd blijft.

Het is dus maar net wat je voorkeuren zijn. Naast het onderhoud van het materiaal is de uitstraling natuurlijk van belang. Zo komt een houten garagedeur over het algemeen mooi tot zijn recht bij een woning met een landelijke uitstraling en past een aluminium deur meestal beter bij een woning met een moderne uitstraling.

Gebruik van de garage

Als je eenmaal hebt vastgesteld of je voor een houten of aluminium garagedeur wilt kiezen is de volgende stap om stil te staan bij het gebruik van de garage. Ga je de garage met name gebruiken om je auto of fiets in te parkeren, wil je er een fijne thuiswerkplek van maken of gebruik je de garage als extra opslagruimte?

Je ziet, er zijn allerlei manieren waarop je de garage kunt gebruiken en het gebruik heeft invloed op welke garagedeur je het beste kunt kiezen. Wanneer je voor de opslagfunctie kiest is bijvoorbeeld een garage roldeur ideaal. Dit type deur neemt namelijk nauwelijks ruimte in, in de garage waardoor je optimaal de ruimte kunt benutten om spullen op te slaan.

Als je van de garage een thuiswerkplek wilt maken zijn openslaande deuren voor garages een goede keus. Dit type deur is goed geïsoleerd, kun je eenvoudig openen doordat de garagedeur als het ware als een extra voordeur fungeert en je kunt eventueel ramen in de deurblad laten monteren zodat je wat meer daglicht in de garage krijgt.

Handmatig of elektrische bediening

Een belangrijk punt om even bij stil te staan, is de bediening van de garagedeur. In principe heb je keuze uit handmatig, elektrisch of een combinatie van handmatig en elektrisch. Elektrische bediening is met name prettig als je de garage intensief gebruikt of als je lichamelijke klachten hebt waardoor het handmatig gebruik niet prettig is. 

Besef overigens dat het meestal mogelijk is om een garagedeur achteraf alsnog elektrisch bedienbaar te maken. Een garagedeur specialist kan immers een motor installeren. 

Advies nodig?

Met de besproken tips moet het kopen van een garagedeur alle stukken eenvoudig worden. Als dat niet het geval is, dan raden we je aan om advies te vragen aan een garagedeur specialist. Als je dat doet zorg dan dat je een aantal gegevens bij de hand hebt zodat je een goed advies kunt krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de afmetingen van de opening van de garage, foto’s van je woning waarop ook de garage is te zien zodat de uitstraling van de woning en de garage op elkaar kan worden afgestemd. En denk natuurlijk alvast na over je beschikbare budget zodat het selecteren van garage deuren makkelijker wordt.

Gerelateerde berichten

Het gemak van een auto abonnement

Het bezitten van een auto is altijd al een droom geweest voor velen. De vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, zonder afhankelijk te zijn van het...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt verwachten van een autogarage. Daarnaast geven we je graag geregeld autotips. Check onze publicaties en hou jezelf op de hoogte. We posten met grote regelmaat nieuwe content.

Contactgegevens

Via info @ autogarage-enschede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden