Autogarage Enschede

Hoe word ik een studentchauffeur?

Geplaatst op

Onder studenten wordt het baantje als studentchauffeur steeds populairder. Dat komt omdat het een goed betaald studentenbaantje is. De flexibele werktijden zorgen dat je makkelijk rond je studie kunt werken. Maar hoe word je een studentchauffeur? In deze blog nemen we de stappen met je door.

Vereisten

Je moet een rijbewijs hebben voor de auto, dit gaat dan om een rijbewijs B. Om als studentchauffeur te mogen werken, moet je vaak minimaal 19 jaar zijn. Daarnaast helpt het als je een HBO-/ WO-student bent en in het bezit van een studentenreisproduct of een eigen auto. Wat je ook moet hebben als studentchauffeur, is een representatief pak. Verder word je door je werkgever getoetst. Je moet deze toets zien als een klein rijexamen, maar wij raden je aan om niet nerveus te worden; blijf kalm,  dan haal je het makkelijker. Het is ook handig als jij ervaring hebt met automatische transmissie. Tot slot is het ook goed als jij ruime kennis hebt over de verkeersregels en kennis van het wegennetwerk. Als studentchauffeur moet je minimaal één werkdag per week beschikbaar zijn.

De voordelen van het baantje.

We hebben het in de introductie van deze blog al even besproken: de voordelen van de functie van studentchauffeur zijn heel groot. Dat komt omdat vooral de flexibiliteit voor studenten veel waard kan zijn. Als jij bijvoorbeeld een toetsweek hebt, dan wil jij die periode waarschijnlijk wat minder werken, als studentchauffeur kan dit. Als jij een tijdje niet zoveel te doen hebt, dan wil je misschien wat meer werken. Dit kan ook: lekker flexibel en een mooi baantje om bij te verdienen.

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt verwachten van een autogarage. Daarnaast geven we je graag geregeld autotips. Check onze publicaties en hou jezelf op de hoogte. We posten met grote regelmaat nieuwe content.

Contactgegevens

Via info @ autogarage-enschede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden