Grindvloeren zijn vloeren die ook wel bekend staan als steentapijt of als korrelvloeren zonder naden. Het is dan ook een vloer die uit een enorme hoeveelheid kleine grindkorreltjes bestaat en is voor uiteenlopende toepassingen geschikt. Een toepassing waar een grindvloer in het bijzonder voor geschikt is, betreft garages en autoshowrooms. Dat heeft uiteraard met de verschillende kenmerken te maken waar grindvloeren over beschikken.

Kenmerken grindvloer

Een grindvloer is onder meer ideaal voor garages omdat het hier een duurzame, sterke en slijtvaste vloer betreft. Bovendien is het een vloer die zeer gemakkelijk is schoon te maken en om nog een belangrijke reden populair is in de autobranche. Het is niet voor niets dat er in autoshowrooms vaak een grindvloer ligt. Naast dat er sprake is van een originele en stijlvolle uitstraling laten auto’s bij het wegrijden er geen bandensporen op achter. Dat is natuurlijk in een garage ook van groot belang, want daar rijden auto’s nu eenmaal in en uit. Bij de keuze voor een grindvloer in een garage is het mogelijk om met een bepaalde look rekening te houden. Grindvloeren zijn wat dat betreft in allerlei verschillende soorten kleuren verkrijgbaar en aan te brengen.

Grindkorrels met kunsthars

De specifieke kenmerken die daarvoor zorgen zijn te danken aan de combinatie van grindkorrels met kunsthars. Hierdoor is de vloer ook vloeistofdicht en bestand tegen verschillende vormen van belasting. Ook dat is natuurlijk belangrijk in een garage, waar voertuigen de vloer zwaar belasten en waar ook wel eens olie of andere vloeistoffen op de vloer terechtkomen. Verder is het een voordeel dat grindvloeren een lange levensduur hebben en daarbij niet inleveren op esthetisch vlak. Bovendien is de vloer naadloos en krijgt vuil geen kans om zich vast te plakken aan het oppervlak. Overigens zijn grindvloeren op vrijwel alle ondergronden te plaatsen zolang deze maar stabiel is.