Autogarage Enschede

Grindvloeren: ideaal voor in garages

Geplaatst op

Grindvloeren zijn vloeren die ook wel bekend staan als steentapijt of als korrelvloeren zonder naden. Het is dan ook een vloer die uit een enorme hoeveelheid kleine grindkorreltjes bestaat en is voor uiteenlopende toepassingen geschikt. Een toepassing waar een grindvloer in het bijzonder voor geschikt is, betreft garages en autoshowrooms. Dat heeft uiteraard met de verschillende kenmerken te maken waar grindvloeren over beschikken.

Kenmerken grindvloer

Een grindvloer is onder meer ideaal voor garages omdat het hier een duurzame, sterke en slijtvaste vloer betreft. Bovendien is het een vloer die zeer gemakkelijk is schoon te maken en om nog een belangrijke reden populair is in de autobranche. Het is niet voor niets dat er in autoshowrooms vaak een grindvloer ligt. Naast dat er sprake is van een originele en stijlvolle uitstraling laten auto’s bij het wegrijden er geen bandensporen op achter. Dat is natuurlijk in een garage ook van groot belang, want daar rijden auto’s nu eenmaal in en uit. Bij de keuze voor een grindvloer in een garage is het mogelijk om met een bepaalde look rekening te houden. Grindvloeren zijn wat dat betreft in allerlei verschillende soorten kleuren verkrijgbaar en aan te brengen.

Grindkorrels met kunsthars

De specifieke kenmerken die daarvoor zorgen zijn te danken aan de combinatie van grindkorrels met kunsthars. Hierdoor is de vloer ook vloeistofdicht en bestand tegen verschillende vormen van belasting. Ook dat is natuurlijk belangrijk in een garage, waar voertuigen de vloer zwaar belasten en waar ook wel eens olie of andere vloeistoffen op de vloer terechtkomen. Verder is het een voordeel dat grindvloeren een lange levensduur hebben en daarbij niet inleveren op esthetisch vlak. Bovendien is de vloer naadloos en krijgt vuil geen kans om zich vast te plakken aan het oppervlak. Overigens zijn grindvloeren op vrijwel alle ondergronden te plaatsen zolang deze maar stabiel is.

Gerelateerde berichten

Een auto kopen in Enschede? Waar moet je opletten?

Wanneer je op zoek bent naar een auto in Enschede is het helemaal niet gek dat je eerst even gaat googelen op “auto kopen Enschede”. Je wilt...

Lees meer

Cartuning tips en hacks

Je auto tunen om hem sneller te maken gaat niet over er gewoon geld tegenaan gooien, en je kunt met een beetje nadenken grote verschillen maken voor...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt verwachten van een autogarage. Daarnaast geven we je graag geregeld autotips. Check onze publicaties en hou jezelf op de hoogte. We posten met grote regelmaat nieuwe content.

Contactgegevens

Via info @ autogarage-enschede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden