Autogarage Enschede

Elektrisch rijden

Geplaatst op

Veel van de nieuwe generaties en modellen auto’s worden geheel of deels elektrisch gemaakt. Een nodige stap voor het milieu en voor onze samenleving, en daarnaast zijn veel van deze nieuwe elektrische modellen over de tijd goedkoper omdat er niet of nauwelijks meer benzine of diesel aan te pas komt. Ook qua stijl, snelheid en uitstraling worden elektrische auto’s steeds beter. Een voorbeeld hiervan is een cupra auto, namelijk de Cupra Born. Een volledig elektrische auto die recent is uitgebracht. De auto zelf is een kleinere maat, maar de elektrische motor is gemaakt voor performance and qua pk is er dus niets te klagen.

Geschikt voor gezin

De maat van de Cupra Born is misschien niet ideaal voor een groter gezin, maar dat betekent niet dat Cupra geen aanbod heeft in elektrische auto’s die hier meer geschikt voor zijn. Een voorbeeld hiervan is de Cupra Leon Sportstourer. Als je deze naam opzoekt vind je op elke auto blog een opmerking over hoe geschikt dit model is voor gezinnen. Dit model is binnen Cupra ontworpen als familiewagen en dat zie je in veel details terug. Wel is het zo dat deze auto niet compleet elektrisch is maar een hybrid. De auto heeft een hele hoop ruimte maar gelukkig nog steeds een ontzettend sportieve uitstraling, je hoeft dus niet in te leveren op luxe.

Geschiedenis

Naast het feit dat het merk Cupra eerst een deel uitmaakte van Seat heeft het merk nog een hoop meer geschiedenis. Het is namelijk zo dat de naam Cupra voornamelijk bekend werd nadat er meerdere race wedstrijden gewonnen werden door het merk. Niet zomaar race wedstrijden, maar kampioenschappen zoals het Wereldkampioenschap Rally en het Wereldkampioenschap Toerwagen. Hierna volgden veel sportieve straatauto’s onder de merknaam Cupra en waren ze vaker te zien in de showrooms van Seat. De krachtige motoren en makkelijke besturing maken het ontzettend fijne auto’s om te rijden voor de bestuurder die op zoek is naar een spannende rijervaring.

Modellen

Aangezien je over Cupra voornamelijk hoort in de sportieve sferen lijkt het alsof het enige aanbod wat Cupra heeft qua auto’s voor de sport gemaakt is. En alhoewel Cupra bekend staat om de krachtige motoren en het strakke design hoeft dit helemaal niet het geval te zijn. Het merk heeft namelijk ook stationwagens en SUV’s geproduceerd waarbij er niet alleen oog was voor snelheid, maar ook voor ruimte voor het hele gezin door een echte familiewagen te creëren. Voor ieder wat wils dus.

Gerelateerde berichten

Een auto kopen in Enschede? Waar moet je opletten?

Wanneer je op zoek bent naar een auto in Enschede is het helemaal niet gek dat je eerst even gaat googelen op “auto kopen Enschede”. Je wilt...

Lees meer

Cartuning tips en hacks

Je auto tunen om hem sneller te maken gaat niet over er gewoon geld tegenaan gooien, en je kunt met een beetje nadenken grote verschillen maken voor...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt verwachten van een autogarage. Daarnaast geven we je graag geregeld autotips. Check onze publicaties en hou jezelf op de hoogte. We posten met grote regelmaat nieuwe content.

Contactgegevens

Via info @ autogarage-enschede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden