Autogarage Enschede

Een scooter en een auto bezitten is handiger dan je denkt!

Geplaatst op

Heel veel mensen bezitten een auto omdat het een van de fijnste voertuigen is. Natuurlijk is dit waar, maar veel mensen denken dat ze hierdoor niks aan een scooter zullen hebben. In dit blog vertellen wij je waarom je juist een scooter moet hebben in combinatie met je auto.

De voordelen

Om meteen te beginnen met de voordelen van de scooter is een goede eerste stap. Het meest opvallende aan een scooter is dat het in plaats van 4 wielen, 2 wielen heeft. Dit betekent dat je kleiner bent dan een auto. Met een scooter kan je je dus makkelijker in de stad verplaatsen.

Nog een voordeel is dat je je scooter heel veel gemakkelijker kan parkeren dan een auto. Een parkeerplek voor de scooter is meestal ook helemaal gratis, daarnaast rijdt een scooter super zuinig dus ben je veel minder kwijt aan benzine. Daarnaast is een scooter ook in de andere vaste kosten zoals wegenbelasting en verzekering veel goedkoper.

Een scooter is niet het juiste voertuig als je veel kilometers per dag moet afleggen, dan is een auto praktischer. Maar alles binnen een radius van 6-7 km is veel gemakkelijker met een scooter in plaats van een auto, al helemaal in de binnenstad.

Waarom allebei halen?

Een auto en een scooter hebben klinkt als een financiële last, alhoewel je natuurlijk voor allebei moet betalen is dit in het grote plaatje anders. Als je constant kleine stukjes rijdt met je auto dan is dat niet goed voor het motorblok van je auto omdat het dan niet goed warm wordt. Dit kan zorgen voor problemen en extra onderhoudskosten. De scooter is geen dure investering, dus als je daarmee de korte stukjes rijdt zal je niet zulke problemen tegenkomen. Omdat de scooter daarvoor is gemaakt.

Ook is de scooter veel sneller in de korte stukjes afleggen omdat je overal tussendoor kan, dit maakt het heel makkelijk om snel ergens te komen. Ook met het parkeren.

Een Vespa is dan bijvoorbeeld een wat duurdere scooter, maar wel de beste kwaliteit scooter. Heb je al een Vespa? Doe dan tijdig je onderhoud en vervang op tijd je Vespa onderdelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt verwachten van een autogarage. Daarnaast geven we je graag geregeld autotips. Check onze publicaties en hou jezelf op de hoogte. We posten met grote regelmaat nieuwe content.

Contactgegevens

Via info @ autogarage-enschede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden