Autogarage Enschede

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje

Geplaatst op

Wanneer je een auto hebt en vaak ondeweg bent, zie je vast wel eens het een en ander gebeuren. Veel auto’s hebben een krasje of een deukje en soms zie je iets gebeuren waarvan je misschien denkt “dat gaat maar net goed”. Goed opletten en voorzichtig rijden is ontzettend goed, maar feit is dat je van anderen afhankelijk blijft. We delen de meest voorkomende oorzaken van schade. Wie weet kun je het nu nog beter voorkomen!


Het paaltje

Achteruit rijden is soms best lastig. Zeker wanneer je niet over sensoren beschikt. Natuurlijk heeft iedereen een autoverzekering, gezien deze ook verplicht is. Wanneer je een trekhaak hebt, is het misschien nog veel voorkomender dat je een keer ergens tegenaan komt. Je hebt immers een soort verlengstuk aan je auto. Je kunt dit voorkomen door voordat je de auto instapt even goed te kijken waar je auto zich eigenlijk bevindt. Staat er een boom, een paaltje of is de straat verhoogd? Het is goed om je omgeving even snel te scannen.

Sterretje in de ruit

Helaas is steenslag bij iedereen wel een bekend iets. Er kunnen altijd steentjes op de weg liggen. Wanneer dit steentje door de hoge snelheid tegen de ruit wordt gelanceerd, kan er zomaar een sterretje of een scheur in de ruit komen te zitten. Wanneer je deze niet op tijd laat wegwerken, kan dit tot een flinke barst leiden. In Nederland is het weer erg wispelturig en dit is van invloed op de schade. Een sterretje in de ruit is erg gevoelig voor temperatuurverschillen. Laat het dus zo snel mogelijk maken. Wanneer je op een steenachtige weg rijdt, is het verleidelijk wat gas te geven voor het dramatische stofwolk effect. Ons advies: rustig blijven rijden!

Scherp door de bocht

In parkeergarages kan het best krap zijn. Vaak is het er ook wat donkerder, omdat er niet altijd veel verlichting aanwezig is. Wanneer je de garage uitrijdt staat er vaak een paal bij de uitgang. Omdat je ondergronds zit, is het logisch dat er veel steunpalen aanwezig zijn. Wanneer je de garage uitrijdt, neem de bocht dan liever wat ruimer. Op die manier kun je ook niet langs de steunpalen schampen. Een deuk of kras oplopen kan iedereen overkomen. Je auto verzekeren is erg belangrijk. Het is goed om je hier in te blijven verdiepen, zodat je de juiste help krijgt wanneer er iets mis mocht gaan.

Gerelateerde berichten

Een auto kopen in Enschede? Waar moet je opletten?

Wanneer je op zoek bent naar een auto in Enschede is het helemaal niet gek dat je eerst even gaat googelen op “auto kopen Enschede”. Je wilt...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt verwachten van een autogarage. Daarnaast geven we je graag geregeld autotips. Check onze publicaties en hou jezelf op de hoogte. We posten met grote regelmaat nieuwe content.

Contactgegevens

Via info @ autogarage-enschede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden