Autogarage Enschede

Een auto kopen in Enschede? Waar moet je opletten?

Geplaatst op

Wanneer je op zoek bent naar een auto in Enschede is het helemaal niet gek dat je eerst even gaat googelen op “auto kopen Enschede”. Je wilt natuurlijk niet jouw droomauto mislopen mocht deze te koop zijn bij een dealer. Mocht je een mooie occasion tegenkomen, dan is het natuurlijk belangrijk dat je deze wel goed controleert. Je wilt namelijk geen cognitieve dissonantie hebben mocht de auto gebreken hebben. Het kopen van een tweedehands auto is een heel ander proces dan het kopen van een nieuwe auto. Door onze tips te volgen weet jij zeker dat je geen slechte auto aanschaft en een betrouwbaar voertuig koopt waar je nog jarenlang rijplezier aan beleefd.

Jouw behoeften

Als je een goede deal wilt krijgen voor een occasion is het belangrijk om eens na te denken over dezelfde dingen bij het aanschaffen van een nieuwe auto. Overweeg onder andere dezelfde punten:

  • Hoe lang wil je de auto minimaal gebruiken? (Hoeveel jaar moet de auto meegaan?)
  • Hoe vaak ga je de desbetreffende auto gebruiken?
  • Hoe groot moet de auto zijn? (Denk hierbij aan je gezinsgrote of eventuele toekomstplannen voor kinderen, heb je vaak andere mensen in de auto zitten?)
  • Indien je niet de enige bent die in de auto gaat rijden, overleg de aanschaf van een auto dan met alle andere (potentiële) bestuurders. (Vinden zij deze auto ook mooi? Hebben zij eventuele wensen of eisen? Is deze auto ook geschikt voor hen?)
  • Welke functies moet de auto hebben? (Zijn er bepaalde eisen die de auto moet hebben?)
  • Welk budget wil je voor een auto neerleggen? (Denk ook meteen na over de kosten van brandstof en onderhoud)

Doe een kentekencheck

Wanneer je een auto gaat kopen in Enschede en je hebt een auto op het oog die voldoet aan al jouw eisen en wensen; doe altijd even een kentekencheck. Vooral als je de auto van een particulier koopt. Particuliere eigenaren verkopen hun auto meestal via een advertentie in de krant of op internet zoals via Facebook of Marktplaats. De kans is groot dat u via een particuliere verkoper een goed onderhouden auto kunt kopen voor minder geld dan bij de dealer. Mocht je een auto bij een particuliere eigenaar willen kopen, vraag dan om de zogenoemde onderhouds- en reparatierecords. Controleer ook of de persoon die de auto verkoopt de legale eigenaar is. Een auto kopen van een particuliere eigenaar is altijd minder veilig dan bij een dealer.

Controleer de auto op gebreken

Een tweedehands auto is bijna nooit perfect. Er zal altijd wel iets zijn. Het is daarom belangrijk dat je  grote ernstige defecten niet over het hoofd ziet. Inspecteer de auto daarom altijd in daglicht en mooi weer (lees: droog). Test de auto en maak een proefrit. Staat de verkoper dit niet toe, koop de auto dan absoluut niet! Verder moet je de carrosserie op roest of scheuren controleren. Neem bij de controle van de auto (bijna) alle delen mee. Denk hierbij aan de banden, accu, deuren, ramen, verlichting, uitlaatpijp, schokdempers en vloeistoffen. Kijk ook naar mechanische onderdelen zoals de lampen, verwarming, airco en ruitenwissers. Deze moeten simpelweg naar behoren functioneren. Tot slot controleer je de binnenkant (stoelen en vloer) van de auto op slijtage.

Gerelateerde berichten

Cartuning tips en hacks

Je auto tunen om hem sneller te maken gaat niet over er gewoon geld tegenaan gooien, en je kunt met een beetje nadenken grote verschillen maken voor...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt verwachten van een autogarage. Daarnaast geven we je graag geregeld autotips. Check onze publicaties en hou jezelf op de hoogte. We posten met grote regelmaat nieuwe content.

Contactgegevens

Via info @ autogarage-enschede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden