Autogarage Enschede

De vele voordelen van schadeauto´s!

Geplaatst op

Het is steeds meer mensen duidelijk wat nu precies de verschillende voordelen van schadeauto´s zijn. Deze blog hebben we geschreven voor mensen die het nog niet precies helder voor de bril hebben. Lees daarom snel verder in deze tekst om te ontdekken hoe je precies kunt profiteren van schadeauto´s. 

Wat zijn de voor- en nadelen van het kopen van een sloopauto?

Het kopen van een tweedehands auto is meestal een eenvoudig proces. Er zijn echter verschillende dingen te overwegen als het gaat om het kopen van een sloopauto. Schadeauto´s zijn een heel andere wereld in vergelijking met de traditionele tweedehands automarkt. 

Miljoenen voertuigen over de hele wereld eindigen met het label van schadeauto. Sommigen van hen zijn niet meer te repareren, maar er zijn ook veel diamanten onder hen. 

Schadeauto´s zijn meestal betrokken geweest bij een ongelukkige gebeurtenis, zoals ongeval, overstroming, brand, enz. Onnodig te zeggen, verzekeringsmaatschappijen zijn de belangrijkste bron van de miljoenen voertuigen die worden verklaard “totall loss”. Maar er is dus ook een categorie die nog wel te gebruiken is. 

Wanneer is iets een schadeauto? 

Wanneer de berekeningen van de verzekeraar suggereren dat de reparatiekosten voor een bepaald voertuig hoger zullen zijn dan een bepaald percentage (meestal tussen 50% en 75%) van wat hetzelfde voertuig waard is in zijn pre-schade toestand, eindigt het als een afschrijving. De kosten van autoreparaties worden steeds hoger, wat betekent dat in de komende jaren waarschijnlijk meer voertuigen als total loss zullen worden beschouwd.

Geldverdienen

De reden waarom er zo’n grote belangstelling is voor schadeauto´s, is het simpele feit dat er veel van deze auto’s te koop zijn, ofwel in bijna perfecte staat of ze hebben kleine reparaties nodig om weer on the road kunnen.

De winstmarge is zeer goed, gelijkwaardige merken en modellen met een goede markwaarde. Het verschil kan gemakkelijk oplopen tot maar liefst 40%.

Veel mensen zijn op zoek naar schadeauto´s met de bedoeling om ze rijklaar te maken en ze te verkopen voor een winst. Met een beetje kennis over de tweedehands automarkt en wat geduld, kan dit een winstgevende bijverdienste zijn voor iedereen die bereid is om het te doen.

Naast de verkoop van schadeauto’s, kun je ze ook altijd weer uit elkaar halen. Elke auto is meer waard als hij in onderdelen wordt verkocht en het vinden van het juiste model kan ook resulteren in een fikse winst. Sommige auto-onderdelen zijn zeldzaam en vrij duur, zelfs als ze gebruikt worden verkocht.

Toch is het doorgaans voor consumenten niet mogelijk om een schadeauto bij de verzekeringsmaatschappij te kopen. Wel kun je dit doen bij een tussenpartij. Bij schadeauto is het mogelijk om wel deze auto´s aan te schaffen. Dus kijk zeker even op de website. 

Gerelateerde berichten

Trekhaakcentrum monteert jouw trekhaak: Klaar voor elk avontuur

Trekhaakcentrum monteert jouw trekhaak, waarmee we een nieuwe wereld van mogelijkheden voor u openen. Of het nu gaat om een uitstapje met de fiets,...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt verwachten van een autogarage. Daarnaast geven we je graag geregeld autotips. Check onze publicaties en hou jezelf op de hoogte. We posten met grote regelmaat nieuwe content.

Contactgegevens

Via info @ autogarage-enschede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden