Autogarage Enschede

Autosleutel kwijt?

Geplaatst op

Hoe vaak heb je zelf met je handen in je broekzakken gestaan, zoekend naar de sleutels waarvan je zeker wist dat je ze niet kwijt zou raken. Het is meer dan een frustratie, het levert namelijk veel ongemak en stress op, afhankelijk van hoe snel je de auto nodig hebt. Natuurlijk zorgt een extra sleutel er niet voor dat je je originele sleutel niet kwijt raakt, echter neemt het wel alle ongemakken weg die hierbij komen kijken. Te laat? Pak snel de reservesleutel. Auto nodig maar sleutel kwijt? Geen probleem voor jouw sleutelkastje. Oppas nodig tijdens de vakantie? Gelukkig hoef je niet je enige sleutel af te staan! Meer dan genoeg reden dus om een reservesleutel aan te schaffen.

De elektrische sleutel doet het niet, wat nu?

Dat zul je altijd zien: je hebt haast, maar je komt je auto niet in omdat je Volvo sleutel defect is. Wat doe je dan?

  • Maak de elektrische sleutel warm met je handen en probeer het opnieuw. Het kan net helpen om de verbinding weer te maken tussen het slot en de elektrische sleutel.
  • Kijk of je toevallig geparkeerd staat bij zogenaamde stoorzenders. Denk aan een sterkte magneet, hoogspanningsmasten, zenders van draadloze telefoons of radarsystemen. Is dat het geval, probeer je auto dan een paar meter te verplaatsen (ik weet het: lastig als je auto niet open kan) of de stoorzender (wanneer mogelijk natuurlijk) uit te zetten.
  • Controleer of de batterijen in de afstandsbediening niet toevallig leeg zijn en vervang deze zo nodig. Je kunt het laten doen, maar daar moet je vaak wel voor betalen. Niet nodig, want dat klusje kun je ook makkelijk zelf.

Een airbag storing verhelpen Een storing van je airbag kan verschillende oorzaken hebben. Natuurlijk is het logischte dat  er een ongeval heeft plaatsgevonden en de airbag daadwerkelijk is afgegaan. Soms blijft hierna het lampje branden en heb je te maken met een airbag storing. Airbags zijn specifiek ontworpen voor eenmalig gebruik en na een ongeval moeten deze dan ook vervangen worden. Waarnaar de storing meestal is opgelost.

Gerelateerde berichten

Trekhaakcentrum monteert jouw trekhaak: Klaar voor elk avontuur

Trekhaakcentrum monteert jouw trekhaak, waarmee we een nieuwe wereld van mogelijkheden voor u openen. Of het nu gaat om een uitstapje met de fiets,...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt verwachten van een autogarage. Daarnaast geven we je graag geregeld autotips. Check onze publicaties en hou jezelf op de hoogte. We posten met grote regelmaat nieuwe content.

Contactgegevens

Via info @ autogarage-enschede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden