Autogarage Enschede

Auto importeren uit Duitsland? Let goed op deze aandachtspunten!

Geplaatst op

Zoek je een nieuwe auto, maar vind je de auto’s in Nederland (te) duur? Dan besluit je mogelijk om nog even te wachten met het vervangen van jouw auto. Helaas kan dit niet altijd. Is jouw huidige auto aan vervanging toe? Dan ontkom je er niet aan om een nieuwe te kopen. Om geld te besparen, kun je ervoor kiezen om een auto uit Duitsland te importeren. Over de grens zijn auto’s soms aanzienlijk goedkoper dan in Nederland. Auto’s importeren uit Duitsland kan helaas wel een aantal risico’s met zich meebrengen. Om te voorkomen dat jij in de fout gaat, zetten we hieronder een aantal aandachtspunten voor auto import uit Duitsland op een rijtje. 

Is het echt goedkoper?

Heb je een mooie auto gezien en is deze in Nederland nergens te vinden? Of vind je de auto in Nederland te duur? Dan kijk je mogelijk of deze in Duitsland verkrijgbaar is. Indien de auto hier voor minder geld te koop is, kun je ervoor kiezen om de auto te importeren. Kijk hierbij niet alleen naar de prijs van de auto. Wanneer je een auto importeert uit Duitsland, krijg je namelijk te maken met BPM en btw. Hierdoor kan de auto onderaan de streep alsnog duurder zijn dan de auto die jij in Nederland gezien hebt. Kijk daarom altijd of het daadwerkelijk goedkoper is om een auto te importeren uit Duitsland voordat je de knoop doorhakt. 

Gratis stockfoto met auto, auto's, automobiel

Waar koop je de auto?

Er zijn veel Nederlanders die een auto importeren uit Duitsland. Net als in Nederland heb je bij onze oosterburen ook diverse mogelijkheden om een auto te kopen. Zo kun jij je richten tot een merkdealer of een autobedrijf, maar ook tot een particulier. Veel mensen kopen hun auto bij een particulier, omdat de prijs hier vaak aanzienlijk lager ligt dan bij een merkdealer of een onafhankelijk autobedrijf. Toch is dit lang niet altijd de beste keuze. Indien je bij een particulier koopt, is er namelijk geen sprake van garantie. Koop je bij een merkdealer of een autobedrijf? Dan heb je recht op een jaar garantie, ook als Nederlander. Zorg er wel voor dat dit altijd wordt opgenomen in de koopovereenkomst. 

Gratis stockfoto met auto, auto's, automobiel

Schakel een specialist in om een auto te importeren

Wil je een auto importeren uit Duitsland, maar heb je dit nog niet eerder gedaan? Dan weet je ongetwijfeld niet hoe dit in zijn werk gaat. Daarom raden wij je aan een specialist in te schakelen. Dit kost je weliswaar extra geld, maar het biedt jou ook de nodige voordelen. Zo heb je zelf bijvoorbeeld geen omkijken naar het proces. Je betaalt enkel voor de auto, de specialist doet de rest. Jij hoeft je hierdoor bijvoorbeeld niet druk te maken om bijkomende kosten bij auto import, zoals BPM en btw. Ook ben je verzekerd van een goede auto. Indien je zelf een auto importeert uit Duitsland is dit nog maar de vraag.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt verwachten van een autogarage. Daarnaast geven we je graag geregeld autotips. Check onze publicaties en hou jezelf op de hoogte. We posten met grote regelmaat nieuwe content.

Contactgegevens

Via info @ autogarage-enschede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden