Autogarage Enschede

5 redenen om de ramen van je auto te blinderen

Geplaatst op

Wanneer je een echte autoliefhebber bent, dan heb je wel gemerkt dat steeds meer auto’s rondrijden met geblindeerde ramen. Tegenwoordig vindt iedereen diverse manieren om de auto te stijlen. Een auto is een geliefd object en vervoersmiddel. Hoe leuk zou het zijn als deze volledig gepersonaliseerd was. Er zijn meerdere redenen te bedenken om ramen te blinderen. Lees onze 5 redenen waarom je dit zou moeten overwegen. 

Privacy

Het voordeel van geblindeerde ramen is dat je wel naar buiten, maar niet naar binnen kan kijken. Dit geeft privacy tijdens het rijden en wanneer je de auto op een openbare plek parkeert. Je hoeft dan niet elke keer je waardevolle bezittingen te verbergen. Hierbij geldt dat de voorste zijruiten tot 55% geblindeerd mogen worden. De rest van je auto in Nederland mag zo donker geblindeerd worden als je zelf wilt.

Hittebescherming

De auto wordt aardig warm op een hete zomerse dag. Voornamelijk als je een donker gekleurde auto hebt. Met geblindeerde ramen houd je veel Uv-straling tegen tot een zekere hoogte en dus ook de warmte. In combinatie met een zonreflector voor je voorruit kun je veel aangenamer je auto instappen na een warm dagje uit!

Energie- en tijdbesparend

Naast de bescherming tegen warmte zorgt het ook dat de airco minder hard hoeft te draaien. Dit bespaart ook energie en tijd die de airco gebruikt om af te koelen. Omdat de motor minder energie hoeft te gebruiken kun je weer meer kilometers maken als je gebruik maakt van een hybride of elektrische auto.

Bescherm je auto interieur

De conditie van je auto interieur gaat een stuk langer mee. Want wat is voornamelijk de reden dat je interieur slijt of kapotgaat? Dat is namelijk de blootstelling aan de zon. Zo blijft het stof veel langer in een goede staat en heb je minder snel de kans dat deze verkleurt of afbrokkelt.

Stukje beveiliging

Geblindeerde ramen kunnen ook dienen als een stukje beveiliging. We denken er liever niet aan, maar dit is in het geval van een auto-ongeluk. Bij een ongeluk kunnen de inzittenden veel snijwonden oplopen door rondvliegend glas. Het folie op de ramen houdt de glasstukken grotendeels bij elkaar waardoor je in de gunstige gevallen niet verwond wordt door het glas.

Gerelateerde berichten

Trekhaakcentrum monteert jouw trekhaak: Klaar voor elk avontuur

Trekhaakcentrum monteert jouw trekhaak, waarmee we een nieuwe wereld van mogelijkheden voor u openen. Of het nu gaat om een uitstapje met de fiets,...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt verwachten van een autogarage. Daarnaast geven we je graag geregeld autotips. Check onze publicaties en hou jezelf op de hoogte. We posten met grote regelmaat nieuwe content.

Contactgegevens

Via info @ autogarage-enschede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden